Договаря се допълнително възнаграждение за учителите, тестващи деца

0

Ще има допълнително трудово възнаграждение за учителите, които участват в тестването на децата. В момента се договаря такова възнаграждение. Това съобщи пред БНР Юлиян Петров, председател на синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.

Синдикатът е предложил възнаграждението да бъде в размер на 100 лева месечно. Чака се отговор от просветното министерство и работодателски организации.

Огромна част от учениците ще си останат вкъщи, защото не са били чути българските учители и българските директори, които са дали ценни съвети на двамата министри – на образованието и здравеопазването, коментира Юлиян Петров.  

„Те някак прибързаха. Не искам да мисля, че става въпрос за някакви политически решения – да покажем преди изборите, че сме влезли в училище, защото далеч не е така и е по много лош алгоритъм, който лишава много ученици от достъпа до редовно образование, най-вече в начален етап.“

„Разумно беше когато всички сме готови, тогава да започнем, а не да започваме на парче“, подчерта той в предаването „Преди всички“.

Според Петров по-логично щеше да бъде малките ученици да се върнат в клас от вторник идната седмица след изборите.

„В момента картината е много противоречива. Бедата е, че много ученици ще останат извън системата и няма да са обхванати от редовното обучение, което е най-важно и най-полезно за начален етап.“

Когато един учител се занимава с учениците в клас, другите ученици се превръщат в слушатели, изтъкна Юлиян Попов.

„Учителят не може да се клонира на две и веднъж да работи с учениците, които са вкъщи и едновременно да работи с тези, които са в клас.“

Запитан как ще се съхраняват положителните проби, Попов посочи, че в София организацията за съхраняване и извозване на отпадъците е много добра.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече