Донев и „Лукойл“ се разбраха за горивата за вътрешния пазар

0

Премиерът Гълъб Донев се срещна с представители на ръководството на „Лукойл“, информират от правителствената пресслужба.

От страна на „Лукойл“ бяха дадени гаранции за обезпечаване на вътрешното потребление на горива в България. Също така компанията пое и ангажимент да продължи плащането на авансовия данък върху свръхпечалбата, чрез който се реализират социални разходи у нас.

По време на срещата бе дискутиран и процесът по технологична подготовка на рафинерията за диверсификация на доставките на суров петрол. Лукойл посочи, че още през март има намерение да стартира работата с неруски петрол.

В тази връзка министър-председателят Гълъб Донев акцентира върху значението на изграждането на петролопровода Александруполис – Бургас, което за България ще бъде допълнителна гаранция за сигурност и възможност страната ни да осигури алтернативни източници на петрол, с които рафинерията да работи.

В срещата взеха участие също вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев, както и министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече