Драстична промяна на времето в Испания – „лято в средата на март“ с температури до 34 градуса

0

От днес в Испания започна рязко затопляне на времето. След рекордно ниските температури през февруари и началото на март, каквито не са измервани от 1991 г. насам, сега страната е изправена пред нов вероятен температурен рекорд от над 10 градуса над обичайните за сезона.

На прага на пролетта Испания очаква температури до 34 градуса на някои места на полуострова и на Балеарските острови. През уикенда на Канарските острови, в Мурсия и Сарагоса те ще достигнат до 32 градуса, а в понеделник, в по-голямата част от страната ще бъдат около 25 градуса, включително и по крайбрежието на Кантабрия.

По Средиземноморието може да наблюдават т.нар. „тропически нощи“. Западният вятър ще повиши дневните температури най-много по източните брегове на страната, където се очаква те да са около 30ºС. Според Държавната метеорологична агенция причината за внезапното затопляне е преминаването на топъл въздушен фронт от запад на изток. Този „изключително необичаен в цялата страна за тези дати период“ ще продължи около 5 дни, след което градусите ще се нормализират до нормалните за сезона температури.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече