Дръпнаха шалтера на Гешев

0

Прекъсване на тока наложи пресконференцията на Иван Гешев да продължи „в импровизиран вариант“.

Бившият главен прокурор обяви, че никога в новата ни история България не е била поставяна в унизителното състояние, в което се намира днес. „Вината за това е на цялата така наречена политическа класа, начело с управляващата коалиция, сглобена след години клетви, че никога няма да са заедно. Всички виждаме, че НС се крепи само защото го превърнаха в убежище за имунитети“, атакува той настоящите политици. Според него никой не мисли за народа и това не може да бъде търпяно. Управляващата върхушка е виновна за моралния и икономически срив. Те са виновни за демографския срив, за хилядите предпочели емигрантския живот, смята Гешев. Според него всички са видели, че решенията за страната се диктуват от „чужди национални корпоративни интереси.

“Голямото начало” – така Иван Гешев анонсира, че днес ще обяви политическите си амбиции с видеопресконференция, на която хората могат да му задават въпроси. Питанията се събираха на предварително посочен от него мейл адрес.

Видеото, с което бившият главен прокурор анонсира изявата си завършва с думите “Време е да изметем политическия боклук”. Гешев завършва така всичките си публикации, откакто на 12 юни ВСС го отстрани от поста, а 3 дни по-късно президентът Румен Радев подписа указа за освобождаването му.

Първоначално Гешев поиска да бъде възстановен като прокурор във Върховната касационна прокуратура, но само 3 дни по-късно обяви, че напуска държавното обвинение. Тогава направи и първата си заявка за влизане в политиката. “Затова днес говоря на българите в България – така, както обещах – с ясното разбиране, че политическите проблеми се разрешават с политически средства”, анонсира той бъдещия си проект.

Краткият трейлър показва как Гешев демонстративно къса оставката си като главен прокурор, появява се и надписа „Справедливост за България“.

Прекият контакт с хората бил най-важното за него, така се избягва и всяка цензура. 

„Като главен прокурор знам всичко за всеки в държавата. Никоя прокуратура не може да се пребори с далавери и съсипване ако те са превърнати в държавна политика, така е последните десетилетия. Затова с гражданите и народа ще се боря да живеем в по-хубава страна“, обяви Иван Гешев.

Като зам.-главен прокурор всяка сряда имал опреративка с шефовете на служби, заедно с главният покрурор били в кабинета на Бойко Борисов, тогава премеир. Лидерът на ГЕРБ искал прокуратурата да се оглавява от жена. „Разговори да бъда избран не са водени. Ясно е, че зад избора ми не саполитиците, инбаче още щях да съм главен прокурор“, добави Гешев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече