Държавата ще отпусне средства за пострадалите от наводненията в Карловско

0

Държавата  ще помогне диференцирано на всеки пострадал от наводненията  в Карловско, каза служебният министър-председател Гълъб Донев при посещението си в пострадалото от наводненията село Каравелово.  По думите му освен финансови средства, ще бъдат осигурени и строителни материали за възстановяване на нанесените щети. 

Хората могат да кандидатстват и днес, и през почивните дни. Агенцията за социално подпомагане и нейните служители са на разположение. Ще бъдат приети, съответно и подпомогнати всички граждани, които имат нуждат и подадат заявление за тази еднократна финансова помощ, отбеляза премиерът и уточни, че това ще става на място в селата.  И за домовете на хората, и за общинската инфраструктура ще бъдат отпуснати допълнително средства, каза още Донев. 

До сряда ще сме готови да предадем списъците с пострадалите семейства с предложения за еднократно подпомагане,съобщи кметът на Карлово Емил КабаивановТой призова всички,  които искат да помогнат с труд, материали , и храни, да го направят. 

Семействата, които имат деца ученици, също ще бъдат подпомогнати, за да могат да посрещнат първия учебен ден достойно.

Такова нещо съм виждал преди 1972 година, но тогава не беше толкова силен дъжда, а сега изведнъж се изсипа. И да искаме нещо от министрите – всичко минава и заминава, коментира пред репортер на Радио Пловдив жител на Каравелово. 

Беше много страшно. Сега се чудим как да пътуваме, каза жена от селото.  Попитана какво иска от министър-председателя, тя поиска  да  изплати повече пари на пострадалите. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече