Д-р Брънзалов за ваксините: Стига сме се филмирали с тези чипове

0

Трябва да убедим хората в рисковите групи да се ваксинират. Това е начинът за борба с вируса. Нека не се “филмираме” с различни конспирации за чипове”.

Аз съм непоправим оптимист за изхода от пандемията, но нека да не запушваме пробойните с шарани, а да работим конструктивно. За да се осъществи такава мащабна кампания на такъв широк фронт, трябва да се работи в екип, за да бъде осъществена имунизацията на населението от COVID-19. Това заяви  заместник-председателят на Българския лекарски съюз д-р Николай Брънзалов пред Нова телевизия,във връзка с предстоящия план за ваксиниране на българското население срещу новия коронавирус.

,,В началото тежестта няма да падне върху общопрактикуващите лекари, тъй като преди да ваксинират, самите те трябва да бъдат ваксинирани. На първия етап трябва да проучим кои от колегите ще пожелаят да бъдат имунизирани, като се надявам бъдат колкото се може повече. Ваксината е основното оръжие срещу това зло, което е в момента“, посочи д-р Брънзалов.“Когато отидох на работа, попитах първите 10 пациента дали ще се ваксинират. 9 от 10 казаха, че ще го направят. Това ме изненада, но и зарадва”, коментира зам.-председателят на БЛС.

Борим се срещу една непозната инфекция. Ваксината е факт вече, ние ще стартираме със 120 000 дози, което означава ваксинация за 60 000 души. В бъдеще тези неща ще бъдат координирани, няма да бъде само ваксината на Пфайзер, но тя ще постави началото, уточни още той.

Заместник-председателят на БЛС призова също така българинът да спре да търси конспирации във ваксината и увери, че тя ще бъде одобрена по надлежния ред.Нека да не се филмираме с чипове. Ваксината си минава през надлежния ред, за да бъде одобрена. Готов съм да ми бъде поставена ваксина във вашето студио, за да покажа на хората, че няма от какво да се страхуват, предложи д-р Брънзалов.На въпрос за електронните направления за PCR тест той посочи, че има някои проблеми по отношение на електронния подпис на личните лекари, но допълни, че това всички недостатъци ще бъдат отстранени във времето.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече