Европейските хотелиери и ресторантьори искат удължаване на мерките за държавна помощ

0

От ХОТРЕК (Европейската асоциация на хотели, заведения, ресторанти и кафенета) призовават Европейската комисия да удължи държавните помощи за затруднените в резултат на кризата, породена от епидемията от COVID-19 бизнеси и след края на 2021 г. От ХОТРЕК припомнят, че държавите-членки могат да го направят до 16 юли, а до средата на септември да внасят и уточнения. Това съобщиха от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), единствен пълноправен член на ХОТРЕК за България.

БХРА подкрепя позицията на ХОТРЕК за необходимо удължаване на срока на действие на механизмите за подкрепа на ЕС. От Европейската асоциация предлагат държавната помощ да бъде удължена и след декември 2021 г., като при нужда помощта към бизнеса да бъде до 2024 г., когато според експертите най-пострадалите в икономиката ще започнат да се възстановяват от кризата.

От ХОТРЕК настояват и за удължаване на мярката за преобразуване на заеми в безвъзмездни средства поне до края на 2022 г. и кога държавите-членки могат да използват правно основание за подкрепа. Предприятията създадени след 01.01.2021 г., също трябва да са част от държавната помощ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече