Ердоган губи изборите за президент

0

Турският президент и кандидат за следващите избори Реджеп Тайип Ердоган губи от основния опонент на изборите Кемал Кълъчдароглу, съдейки по социологическите проучвания. За това пише Reuters.
Според социологическо проучване на Konda Ердоган е подкрепян от 43,7%, а Кълъчдароглу от 49,3%. Тази ситуация означава, че победителят ще бъде определен от втория тур, който трябва да се проведе на 28 май. Първият тур на президентските избори е насрочен за 14 май.
Получените социологически данни затвърдиха впечатлението, че Ердоган е изправен пред най-сериозното предизвикателство за своето двадесетгодишно управление. Данните до голяма степен съответстваха на резултатите от някои други социологически проучвания, в които Кълъчдароглу, кандидатът на основния опозиционен алианс, изпревари Ердоган.
Според социологическо проучване, проведено на 6-7 май, друг кандидат Синан Оган е получил подкрепата на 4,8% от избирателите, а Мухарем Инче – 2,2%. Конда твърди, че мнозинството от техните избиратели клонят към Кълъчдароглу, лидер на основната опозиционна Републиканска народна партия (РНП).

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече