Ето го „пощальона“, обвинен за обир на старци

0

Дежурен състав на Софийския районен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение на 60-годишния Александър Митев, който е обвинен в измамата на двама старци с пари в един ден.

Престъпленията са станали на 9 декември т.г. в рамките на един час преди обяд. Възрастните мъже са взели пенсиите си от пощенски клон в столичния кв. „Гео Милев“. Митев е извършил измамите по идентичен начин първо с единия старец, а малко по-късно и с другия. Настигайки ги с колата си, той успял да ги заблуди, че е главен касиер на пощата и че е станала грешка, като са им дадени по-малко пари. Уж помагал на възрастните хора да преброят сумата по-бързо и така успял да  вземе част от нея.

Първият от „ужилените“ се осъзнал още на улицата и започнал да се тюхка, че са му взели парите, става ясно от разследването. Случайна жена го чула и така се е стигнало до подаване на сигнал в полицията.

Случаят бил разказан във фейсбук групата „Забелязано в София“ и по този начин синът на втория пострадал пенсионер научил, че не само баща му е измамен.

Митев е задържан няколко часа по-късно още същия ден, като в него са намерени 1430 лв. За разкриването му е помогнал видоезапис от охранителна камера, която заснела номера на колата, с която се е движел в района.

Двамата пострадали възрастни мъже са го разпознали категорично в полицията.

Обвиненият в извършването на двете престъпления живее в столичния кв. „Филиповци“, но хора от кв. „Гео Милев“ разказаха пред „Монитор“, че са го виждали да се навърта в техния квартал. Там живеят доста пенсионирани военни, които получават високи пенсии, разказват още хората, и подозират, че това е причината Митев да се върти в района.

„Понеже съм много болен, моля съда да ми даде домашен арест да мога да се лекувам“, заяви в последната си дума пред съда Митев.

Упълномощеният му адвокат каза пред магистратите, че страда от високо кръвно и диабет, но по делото няма приложени медицински документи.

Митев е осъждан многократно за отнемане на пари и имущество, стана ясно в съда. Той бе оставен в ареста с мотивите, че има обосновано предположение да е извършил престъпленията и на свобода има опасност да извърши други престъпления.

Определението на съда не е окончателно. То подлежи на обжалване и протест пред Софийския градски съд.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече