Живко Петров открива 36-то издание „Аполония“

0

С концерт на джаз пианиста Живко Петров и неговото трио JP3 в Амфитеатъра на Созопол се открива 36-то издание на Празниците на изкуствата „Аполония“. За първи път фестивалът ще се проведе на открито и ще продължи само 6 дни – от 1-ви до 6-и септември.

Програмата на „Аполония“ тази година включва над 30 събития, повечето от които премиери. Заради мерките за безопасност те ще се проведат на открито в Амфитеатъра, лятното кино и в двора на Художествената галерия, каза артистичният директор на фестивала Маргарита Димитрова:

„Дните ще бъдат по-малко, като философията на фестивала, който събира винаги в едно всички изкуства, абсолютно сме я запазили. Има и литература, и кино, и много музика. Има и театър. По по-различен начин.“

Специален акцент тази година ще бъде 5-дневният майсторски клас, който ще проведе големият български оперен певец Орлин Анастасов.

Концертът, с който тази вечер се откриват Празниците на изкуствата, ще бъде по музика на Живко Петров със специалното участие на световноизвестния пианист Людмил Ангелов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече