Задържан е нападателят срещу председателя на българското сдружение в Струга

0

Нападателят на председателя на Сдружението на българите „Шемето” Бекир Кадриески е задържан. Това съобщи министърът на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски. По думите му са били предприети бързи и ефикасни действия и са взети показания от свидетели.

Важно е, че бързо и ефикасно се реагира. Нападателят е арустуван. Взети са показания на очевидци. Информирана е прокуратурата. Считам, че случаят е изяснен“, каза Оливер Спасовски.

У нас – от „БСП за България“ призоваха парламента да приеме декларация във връзка с антибългарски прояви и изказвания в Република Северна Македония.

А междувременно външното министерство в Скопие апелира „за въздържане от предварителни квалификации до пълното изясняване на случая” с Кадриески и уточнява, че вчера е „извършена служебна беседа със заподозрения за нападението и е уведомен прокурор”.

Бекир Кадриески днес е бил пуснат за домашно лечение. От болницата в Струга, където беше приет, казват, че са му направени подробни изследвания, които показали, че няма сериозни наранявания.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече