Задържаха и бащата на кмета на Омуртаг

0

Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов и баща му са задържани за 72 часа, съобщиха от Софийската градска прокуратура. 

Те са обвинени за участие в организирана престъпна група, създадена с користна цел, за извършване на длъжностни престъпления. 

Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов е настанен в болницата в Омуртаг, след като е получил инфаркт. Той е там под полицейска охрана, след като вчера е бил арестуван. Случаят се води от Софийска градска прокуратура и Комисията за противодействие на корупцията.

Софийска градска прокуратура през есента на 2023 година започна разследване за корупционни престъпления, свързани с нарушения по проведени обществени поръчки, с възложител Община Омуртаг и търгове за добив и продажба на дървесина от Общински горски фонд.

Областната дирекция на МВР в Търговище единствено оказва съдействие по случая, каза за БТА директорът старши комисар Светлин Петев.

Днес изтича 24-часовата мярка по задържането на Ешрефов.

По-късно от прокуратурата обявиха, че под ръководство и надзор на прокурор в Софийска градска прокуратура (СГП) от следовател в следствения отдел на СГП се води разследване, образувано първоначално по данни за подкуп.

В хода на разследването са извършени множество действия по събиране и проверка на доказателства, както и оперативно-издирвателни мероприятия, които са дали основания разследването да се води за организирана престъпна група.

В резултат на съвместната и координирана работа на СГП и Комисията за противодействие на корупцията са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като достатъчни за привличане към наказателна отговорност.

Вчера е предявено постановление за привличане на Х. Х. в качеството му на обвиняем за това, че в периода от началото на 2019 г. до датата на привличането в Омуртаг ръководил организирана престъпна група, в която участват длъжностни лица, създадена е с користна цел и с цел извършване на престъпления по служба.

Ешрефов е обвинен, че в качеството си на длъжностно лице е участвал в групата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече