Заловиха мнима служителка на ”Топлофикация”, извършвала кражби по домовете

0

МВР предупреждава за внимание към възрастни хора и деца – поводът е задържането на 39-годишна жена, която се представяла за служител на „Топлофикация“ и извършила множество кражби по домовете.

Разследването е започнало на 24 септември, когато възрастна жена потърсила помощ в Шесто районно управление, след като установила, че от дома ѝ е извършена кражба на парична сума. Тя разказала, че непозната жена се представила за служител на „Топлофикация“ и под предлог, че трябва да отчете данни от монтираните устройства, влязла в жилището.

Едва когато си тръгнала, стопанката на дома е установила, че липсват 800 лв. в резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия служителите от Шесто районно управление са задържали извършителката в района на планински кът за отдих.

Комисар Румен Костадинов с подробностите:

„Тази дама прихваща отвънка на улицата възрастни хора, предимно жени, около 80-годишни. Казва, че служителка на „Топлофикация“ или на ВиК и предстои да отчита водомери и топломери. Докато ги заблуждава, успява да открадне парични суми и вещи, ценни и съответно напуска“.

„Най-податливи и уязвими са децата и възрастните хора. Затова техните родители на тези деца или синовете и дъщерите на възрастните хора е редно да им обясняват, ако някой отива и се представя, не е лошо да звъннат на децата си, за да им обяснят“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече