Зам.-министърката баба Борислава хвърли оставка

0

Зам.-министърът на културата проф. Борислава Танева е подала оставка. Това съобщи тя в личния си фейсбук профил. Танева заемаше длъжността още при бившия зам.-министър Велислав Минеков, на чийто пост бе назначен диригентът Найден Тодоров. Тя минаваше за една от най-близките до Минеков.

Танева посочва, че мотивите ѝ от поста в Министерството на културата за оставката са изцяло лични:

„За моето семейството и близкото ми обкръжение не е тайна, че от доста време все по-сериозно и по-често говоря за желанието си да се оттегля от поста, който заемам в МК. Това желание се избистри окончателно и се превърна в решение да подам официално своята оставка като зам.-мин. на културата, което и направих преди малко“, пише Танева.

Тя споделя, че се чувства изтощена от изключително интензивната работа „на два фронта“ в министерството и в Националната музикална академия: „През целия този период много пъти ми се налагаше да отказвам участия в международни журита, майсторски класове, концерти и други професионални изяви на престижни форуми у нас и в чужбина“. 

Според източници на Lupa.bg обаче причината е друга. Борислава Танева, която в министерството наричат „баба Борислава“, влязла в спор с новия служебен министър на културата Найден Тодоров още в първите дни, в които той дошъл. След като станало ясно, че двамата няма как да работят заедно, тя решила да депозира оставката си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече