Заплатите на Острова растат, но изостават от покачването на цените

0

Във Великобритания заплатите се покачват с най-бързите темпове от 20 години насам, но все още изостават от покачването на цените.

Средното заплащане, с бонуси или без бонуси, е нараснало с 6,4% между септември и ноември в сравнение със същия период миналата година, показват официалните данни. Това е най-бързият растеж от 2001 година насам, като се изключи периода на пандемията, когато хората получиха големи увеличения на заплатите след като се върнаха на работа.

Когато обаче заплащането се сравни с растящите цени излиза, че заплатите са намалели с 2,6%. Пропастта между заплащането в частния и обществения сектор се увеличава. Разликата между разходите за живот и заплатите накара хиляди работници и в двата сектора да стачкуват за заплащането и условията на труд.

Стачна вълна обхваща редица ключови сектори като здравеопазването, транспорта и пощите. Общо 467 000 работни дни са загубени поради стачките само през ноември – най-големият брой от повече от 10 години. Учителите в Англия и Уелс активно ще се включат в стачките през февруари и март.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече