Започва извеждането на 4-те дерайлирали цистерни с амоняк при Пирот

0

От днес започна изваждането на 4-те дерайлирали цистерни с амоняк, които дерайлираха при железопътната катастрофа край Пирот преди около седмица, предадоха сръбски медии. Първият опит да бъде вдигната едната от цистерните не е сполучлив.

В следобедните часове започна заседание на общинския кризисен щаб и експерти, които решават  по какъв начин ще продължи обезопасителната операция, която тече вече девети ден.

На железопътната линия в участъка на около 6 километра от Пирот все още са 6 от цистерните с амоняк, четири от тях са дерайлиралите. Експерти, пристигнали от Белград, ще решат по какъв начин цистерните трябва да бъдат изправени и след това изведени от мястото на катастрофата. Някои от тях са пълни, като имат и повреждания, получени при обръщането.

В късния следобед ще се знае как ще продължат работата си екипите. Припомням, че композицията от 21 цистерни с амоняк, произведен у нас – в Девня, и транспортиран с немски и френски цистерни, катастрофира по-миналата неделя, като причините най-вероятно са трагичното състояние на релсовия път от Цариброд до Пирот, коментираха експерти:

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече