Започва масово тестване на българите за Covid-19

0

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев обяви, че започва масово тестване на населението в България за коронавирус, научи Livemedia.bg. Това стана ясно по време на посещението му заедно с премиера Борисов в Банско.

 „Досега провеждахме тестове на хората, за които имахме съмнение и които са свързани с тези лица. Оттук нататък започваме масово тестване на българските граждани, за да обхванем по-голяма част от населението. Имаме 20 000 PCR теста. Очакваме и още, които ще пристигнат. Това ще е пътят, по-който вървим“, каза още министър Ананиев.

В Банско до този момент с бързи тестова са изследвани около 700 души.

Даренията по сметката на здравното министерство вече са над 4 млн. лева, които ще използват за предпазни средва тестове и всичко което е необходимо.

Борисов пък изтъкна доклада на Европейския център за паразитни болести, като поясни, че данните от него показвали, че мерките ни са правилни. Така се отговаряло и на всички говорители, които му „изпилили нервите“, коментира той очевидно , визирайки критиките и препоръките, че мерките трябва да се разхлабят. Премиерът поясним, че и сега Франция е удължила положението до 11 май.

Борисов призова да се благодари и ръкопляска на докторите и полицаите на първа линия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече