Започна 35-ият ден на антиправителствени протести в столицата

0

Започна 35-ият ден на антиправителствени протести в столицата с искане за оставки на правителството и на главния прокурор. 

Спокойна е обстановката към 20 ч. и на трите барикади – на площад „Независимост“, пред Ректората на Софийския университет и на Орлов мост. Там преминаващите са посрещнати от надпис „Орловград е свободен“. Над 40 са вече палатките и тентите в лагера.  Загражденията са от пейки, палети, контейнери и кошчета за отпадъци, автомобилни гуми и дори пътни знаци. Покрай загражденията са поставени постери с различни искания на протестиращите. „Не съм за никой тук! Аз съм против сегашната система на мафиотизацият и ограбване на ресурси, на политическите партии, които управляват в момента“ обобщи протестиращ.


Очаква се шествието на протестиращите пред Министерския съвет да стигне до Орлов мост около 21:30 ч.Към 19 ч. все още малко хора бяха дошли на пл. „Независимост“.  „Мотивацията е да събудим българския народ. Най-важното – имаме любовта на хората. Това е нещо, което аз открих с много голяма изненада. Има чудесни, прекрасни хора“, заяви протестиращ там пред БНР.
„Аз съм на 91 години, баба Нетка. Искам Бойко да се осъзнае и да чуе гласа на хората! Ако не – аз ще отида при него!! Баба Нета е тука да мете боклука“, заяви възрастна дама.“Живея още месец-два, в тази най-красива страна на света, хващам самолета и се махам. Разбира се, ако настъпи демокрацията, ще остана“, каза трети. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече