Затварянето на нощните клубове в Смолянско е навременно

0

Нови противоепидемични мерки в Смолянска област към момента няма да бъдат въвеждани, остават разписаните от Областния кризисен щаб на 10 януари. Това съобщи директорът на РЗИ-Смолян д-р Мими Кубатева. 

Тя уточни, че представения от премиера Кирил Петков нов модел за управление на ковид кризата ще бъде обсъден от Областния кризисен щаб в Смолян, но дата на заседанието още не е определена, вероятно ще е следващата седмица.

В областта в момента са заети 7 от общо 11-те интензивни легла, които са в областната болница в Смолян, а това е около 64% заетост, съобщи д-р Кубатева. Тя посочи, че преди два дни са били заети 10 от интензивните болнични легла.

В понеделник отчетохме 14-дневна заболеваемост от 431 болни на 100 хиляди души, а днес те вече са 667 на 100 хиляди души, каза още директорът на РЗИ – Смолян. В областта бързо расте броят на заразените и контактните, има много болни ученици, расте и броят на карантинираните паралелки. 

Констатираме едно масово дифузно разпространение на ковид инфекцията, отчете д-р Мими Кубатева. Що се отнася до забраната за работа на нощните заведения само в Смолянска област, въведена с решение на Областния кризисен щаб от 10 януари, директорът на здравната инспекция посочи, че мярката е била приета единодушно от членовете на щаба. 

Ако изобщо ще се гледа отмяна на тази забрана, тя ще е на все още ненасроченото заседание на Кризисния щаб, подчерта д-р Кубатева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече