Затвор за дилър от Монтана

0

По споразумение, сключено между Окръжна прокуратура – Монтана и защитата на П.П., му е наложено наказание от две години и два месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване за незаконно държане и разпространение на наркотични вещества – престъпление по чл. 354а, ал.2, вр. чл. 354а, ал. 1 от НК, научихме от пресцентъра на Прокуратурата.

През периода м. юли – м. септември 2020 г. подсъдимият П. разпространявал дрога в гр. Монтана. В хода на разследването е било установено, че той неколкократно продавал марихуана на публични места – в централната част на града в квартал „Аврора“, на пешеходния мост пред МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“. В един от случаите – вечерта на 09.06.2020 г., подсъдимият П. пласирал над 30 грама наркотик в двора на болницата, в района на инфекциозното отделение. Общата стойност на продадената от него, през инкриминирания период, дрога на различни лица възлиза на 201,30 лева.

Подсъдимият П.П. е осъждан. Деянието, за което е бил привлечен към наказателна отговорност, е било извършено от него при условията на опасен рецидив.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила осъдителна присъда.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече