Захариева за „Петков-Василев“: ГЕРБ не се страхуват от конкуренцията

0

Без коалиции не може да се управлява, смята бившият външен министър

Без коалиции на всичко трябва да е ясно, че няма как да се управлява. Крайно е да се обединим около програмите. Това заяви бившият вицепремиер Екатериха Захариева пред БНТ.

По думите ѝ партиите на протеста не искат да управляват, а имаха няколко шанса да го направят. Какво се прави по отношение на инфлацията, какво ще се случи с мерките, ако се стигне до затваряне?, запита Захариева. Според нея омразата може да е силно чувство, може да се обедини за кратко, но не е дълготрайна политика. Ние бяхме готови да бъдем в опозиция, напомни Захариева, според която ГЕРБ имат силата, смелостта и знанията да направят правителство. Захариева заяви, че тя няма как да обяви кандидата за президент на ГЕРБ, тъй като това е отговорна задача на ръководителите на политическата партия. Тя не е видяла президенти, които са правили политически проекти, те да бъдат успешни и да постигнат успехи. Хората не очакват от президента да прави политически проекти, подчерта Захариева.

ГЕРБ не се страхуват от конкуренцията, други партии трябва да се страхуват от тях, каза Екатерина Захариева и увери, че ексуправляващите нямало от какво да се притесняват. Поводът новият проект на Кирил Петков и Асен Василев. Тя познавала Асен Василев още от първия служебен кабинет на Росен Плевнелиев и е със смесени чувства относно бившия служебен икономически министър в първия кабинет на Румен Радев. „В ГЕРБ не обръщаме особено внимание на новия проект „Петков-Василев“, заяви Екатерина Захариева. И добави: „Да видим какво ще кажат избирателите за „Промяната продължава“. Не обръщаме особено внимание на създаването, не се притесняваме, че ще отнемат от избирателите ни като други партии, обясни тя.

Захариева се надява в следващия парламент депутатите да бъдат по-мъдри, да оставят личните си пристрастия и повече да работят за интересите на хората. Когато си лично обиден на някого, надявам се да се борим с идеи и програми, а не с обиди, каза още Екатерина Захариева. Екатерина Захариева подчерта, че е важно президентът да работи за интересите на България, а не да изпълнява интересите на една или друга държава. Няма нормална демокрацията, която в толкова парламенти да не бъде излъчено правителство. Защо, как успяха да изберат председател на парламента, поканиха ДПС на разговори, не знам защо не съставиха кабинет, недоумява бившият външен министър. Ако не се вразумим българските граждани ще накажат всички, предупреди тя в заключение, като се надява всички партии да си вземат поука от предишните парламенти.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече