За 75% от американците възрастта на Байдън е проблем

0

Демократическата партия се обедини около Джо Байдън

Демократическата партия се обедини около Джо Байдън след поредните въпроси за напредналата му възраст и състоянието на паметта му. Докладът за задържаните от президента на Съединените щати секретни документи го описва като човек с видими проблеми с паметта.

От управляващата партия нарекоха тези пасажи „неоснователни, неточни и неуместни“. Разследването защо Байдън е задържал в дома си секретни документи беше водено от републиканец, назначен от Тръмп. Притесненията за възрастта на президента се споделят от широк кръг в обществото. Проучване, поръчано от Ен Би Си тази седмица посочи, че над 75 процента от американците смятат това за сериозен проблем.

„Начинът, по който е описано поведението на президента в този доклад, трудно би могъл да бъде по-далеч от фактите. Очевидно е политически мотивиран и безпочвен“, заяви Камала Харис, вицепрезидент на САЩ.

Според Фейла Нума – жителка на Ню Йорк, този въпрос ще се отрази на гласуването на хората. „Ако човек има загуба на паметта, дори да не е драстична, това променя и решенията му и всичко останало“, каза Нума.

„Бих предпочел кандидат, който е по-млад и от двамата. Някой по-близо до моето поколение, който разбира по-добре начина ни на мислене. В това отношение се надявам на промяна“, заяви младият Ник О’Донъл, жител на Чикаго.

Кардел Филипс, също жител на Чикаго, не вижда смисъл в процедурата. „Има толкова много по-млади хора в Конгреса. Интелигентни, енергични – защо не изберат някой от тях“, запита той. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече