Зловещо: Патоанатом се зарази от мъртвец и издъхна

0

Зловещ случай на заразен от мъртвец патоанатом, инфектиран с Covid-19, бе регистриран в Тайланд, научи Livemedia.bg. Става въпрос за съдебен медик, който е правил аутопсия на починал от коронавирус пациент.

За случая е съобщено в писмо, публикувано от списание за Съдебната и юридическа медицина в събота, а историята е разказана в изданието Daily Mail.

„Според нас това е първа информация за инфекцията и смъртта на COVID-19 сред медицинския персонал в отделение за съдебна медицина“, пишат в писмото си Ври Сривиджитал от медицинския център RVT в Банкок и Врал Виваннитки от индийския Университет ДИ Патил, цитиран от блиц.   Виваниткит и Сривиджитал заявяват, че „има малък шанс специалистите по съдебната медицина да влязат в контакт със заразени пациенти, но те могат да имат контакт с биологични проби и трупове.“ Те подчертават, че в момента няма данни за точния брой заразени трупове от COVID-19, тъй като не е рутинна практика да се изследват за COVID-19 трупове в Тайланд. 

Изглежда това е първият случай на предаване на заразата между мъртвите и живите. 

По данни на Световната здравна организация, белите дробове на хора, умрели от пневмония, предизвикана от коронавируса, могат да представляват голяма опасност по време на аутопсия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече