Иван Гешев: Мафия, олигарси и политици се обединяват, за да унищожат Прокуратурата

0

Мафия, олигарси и политици се обединяват, за да унищожат Прокуратурата, ще остана на поста си и ще дочакам тези хора да влязат в затвора.

Това заяви пред БГНЕС Иван Гешев по повод на образуваното досъдебно производство за организирана престъпна група, чиято цел е дискредитиране и отстраняване на висши магистрати и полицаи.

Главният прокурор коментира публикацията в „Труд News“, според която подсъдимият за фалита на КТБ Цветан Василев е платил 350 000 долара на американски лобист, за да издейства санкционирането на Иван Гешев по глобалния закон „Магнитски“.

„Обиден съм, защото българският главен прокурор е оценен толкова евтино. Не са останали явно много от парите на вложителите в банка КТБ. Ако трябва извън шегата да кажа, това не ме учудва. Видяхте комуникацията между издирвания от Интерпол румънец – Овидиу Семенеску, подсъдимия Цветан Василев, на осъждания, а сега обвиняем и задържан, Дилиян Георгиев, на криминалния авторитет „Къро“, на журналиста Димитър Стоянов от сайта BIRD, споменаването на Бобокови, на партии и кой ли още не. Това е най-малкото, което явно правят“, заявява главният прокурор.

Той припомня, че Прокуратурата със своите активни действия е засегнала интереси за милиарди.

По думите му, обществото е първата жертва на триумфално завръщащата се престъпност:

„Саморазправата излезе на улицата, трафикантите и измамниците подновиха престъпленията си. Достатъчно е да видим какво се случи на шосетата и магистралите. Това е картината на завладяната от мафията държава. Сега имат други цели“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече