Ива Митева и Любомир Каримански се целят в 10% от гласовете

0

Бившият председател на парламента Ива Митева и бившият председател на Финансовата комисия в две Народни събрания Любомир Каримански – и двамата знакови лица на „Има такъв народ“, представиха своя нов политически проект. Коалиция „Заедно“ ще се състои от четири партии, които досега не са участвали в управлението.

Новото обединение се позиционира в център-дясно, ще търси подкрепа от негласуващите български граждани и очаква резултат от 10 % на вота.

На въпрос дали би приела партньорство с ГЕРБ и ДПС, Митева отговори, че във „всяка парламентарна група има способни хора“.

„Мисля, че след две години разпад и хаос е необходимо в момента съгласие, необходими са компромиси, повече съмишленици, за да се справим с този хаос. Вратата на хаоса трябва да бъде наистина вече затворена. Времето на червените линии изтече. Да, ако ДБ и ПП имат необходимите гласове и не им достига малко, естествено, че ще преговаряме с тях“.

Политическите ни послания ще са на основата на икономически решения, подчерта Любомир Каримански:

„Поставяме началото на нов тип политика, която да постави края на политическата безпътица. В момента се намираме в капана на настоящите политически партии и интересите им и те не кореспондират по никакъв начин с дневния ред на обикновения човек. А той има нужда от спиране на обедняването чрез икономически устойчивост, от доходи, които да догонват наистина европееца“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече