Избраха наследника на Алексей Петров

0

На 6 октомври се проведе редовно свикано общо събрание на членовете на Българската национална федерация карате (БНФК). Дневният ред бе от една точка – избор на ръководни органи (президент, вицепрезидент и управителен съвет). Изборите бяха явни. В началото на заседанието с едноминутно мълчание бе почетена паметта убития на 16 август досегашен президент на БНФК Алексей Петров.

 

След разисквания, изказвания и обсъждане на предложения шихан Русалин Русалинов бе избран с мнозинство за президент на федерацията. Той има зад гърба си три мандата като вицепрезидент, a освен това е и вицепрезидент на световната шотокан федерация (WSF). Русалинов е президент на КБИ „Петромакс“ – Плевен и е сенсей на олимпийската шампионка Ивет Горанова. За вицепрезидент бе избран Борис Николов – досегашен генерален секретар на федерацията.

Изборът на членове на управителния съвет продължи повече от два часа, тъй като предложенията за останалите 7 места бяха 24. Многото кандидатури бяха признак за големия интерес към управлението и развитието на федерацията по карате. С най-много гласове за членове на УС бяха избрани следните кандидати: Димитър Христов, Димитър Спасов, Георги Попов, Христо Терзиев, Николай Рачев, Радослав Пенов и олимпийската шампионка и лице на федерацията Ивет Горанова.

На първото си заседание новоизбраният УС единодушно избра за генерален секретар Димитър Христов, а също така и очерта основните приоритети и насоки в управлението на федерацията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече