Иззеха контрабандни цигари и алкохол на ГКПП „Дунав мост“-Русе

0

Митнически служители задържаха 46 780 къса цигари и 96.2 литра алкохол при пет проверки, извършени в района на ГКПП „Дунав мост“-Русе през септември и началото на октомври.

В два от случаите тютюневите изделия са били транспортирани в микробуси, превозващи хранителни продукти, а в другите три са използвани естествени кухини на автовоз и камиони, съобщиха от Агенция „Митници“.

Митническите инспектори отклоняват за проверка товарен микробус с ловешка регистрация, пътуващ от България за Германия. След разтоварване на превозваните хранителни продукти митническите служители откриват на различни места в превозното средство – подкалници и двигателно отделение 19 580 къса цигари от популярни чуждестранни марки, облепени с български акцизен бандерол.

Тютюневите изделия са задържани, тъй като са превозвани без необходимите документи в нарушение на акцизното законодателство. Ден по-късно митническите служители откриват още 11 000 къса цигари в друг микробус, напускащ страната в района на Дунав мост-Русе.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече