Изписаха двама от пострадалите в катастрофата на АМ „Струма“

0

Двама от пострадалите в изгорелия автобус на магистрала „Струма“ бяха изписани сутринта от „Пирогов“. В лечебното заведение бяха настанени общо седем души, оцелели от катастрофата във вторник. По информация от представители на посолството на Северна Македония в началото на следващата седмица предстои поетапното изписване и на останалите петима души.

Д-р Анастасия Викторова от Клиниката по изгаряне и пластична хирургия на „Пирогов“, уточниха от лечебното заведение. Те бяха транспортирани с две линейки и по информация от представители на посолството на РСМ, които дойдоха за изписването, те ще бъдат настанени в лечебно заведение в Скопие.

От „Пирогов“ казаха още, че двамата изписани са стабилни и в добро общо състояние.

Други четирима от пострадалите също са в добро общо състояние.

Седмият пациент, който по-рано претърпя операция в Клиника по ортопедия и травматология, а по-късно и в Клиника по неврохирургия, е в стабилно състояние, без промяна от вчера.

По информация от посолството в понеделник предстои още двама пациенти да бъдат изписани, във вторник още двама, а в сряда и седмият настанен в „Пирогов“. 

Двама македонски съдебни медици ще бъдат изпратени утре в България, за да участват в аутопсиите на жертвите от тежката автобусна катастрофа. 

На брифинг със заместник окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов главният прокурор на съседната държава Любомир Йовевски обяви още, че македонските разследващи изпращат на колегите си София показания на разпитани във връзка с инцидента.

Бисер Михайлов от своя страна заяви, че не може да се ангажира със срокове за приключване на разследването, тъй като по думите му случаят е сложен. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече