Израелци на море у нас и през октомври

0

 Израелските туроператори желаят да организират пътувания до България и през месец октомври, съобщи за „Монитор“ председателят на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Пламен Копчев. Организираните туристи от Израел избират за своите летни почивки предимно Слънчака и Златни пясъци.

Въпреки че в средата на август Израел вдигна забраната за пътувания до България, до момента у нас е пристигнал едва един самолет с израелски туристи, в който са пътували клиенти на всички туроператори. Обещанията за подновяване на редовните чартъри до страната ни датират още от края на месец юли, в крайна сметка обачете са отложени за 3 септември.

Очаква се точната дата на следващия полет да стане ясна утре.

    По думите на Копчев има възможност пристигането на израелците да бъде отложено за по-късно през месец септември, тъй като според информация на един от най-големите туроператори в еврейската държава медиците, които правят PCR тестове за COVID-19, стачкуват.

Макар пътуванията им към България да се затруднени, израелците желаят да прекарат почивните дни около своята Нова година у нас. През 2020 г. тя ще се отбележи на 18 септември.

    Във връзка със засиления интерес обаче не се очакват допълнителни намаления на вече обявените цени за нощувка или пакетно пътуване.

„Настаняването е толкова евтино, че по-голямо намаление не може да се направи“, категоричен бе Копчев. Според него, ако цените намалеят още, ще се понижи и качеството на услугите. Сред най – предпочитаните от израелските гости родни атракции са казината и практикуването на различни видове спорт – воден или мото. Не липсват и фенове на зимния туризъм, които най-често се насочват към Банско, Пампорово и Боровец.

    Припомняме, че заради липса на туристи през лятото редица хотели в Слънчев бряг обявиха, че ще прекратят работа преди края на сезона. Опасност израелците, дошли да почиват у нас, да няма къде да нощуват – не съществува, тъй като хотелиери, ще спазят своите договорки с израелските туроператори. Ще затворят единствено местата за настаняване, които нямат подобни спогодби с чуждестранните туристически агенции.

Според данни на туристическото ни министерство Израел заема 12-о място в класацията за входящ туризъм на България през изминалата година с близо 245 000 визити.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече