Италия удължи националната карантина до 15 януари

0

В Италия националната карантина се удължава до 15 януари. До тогава ще бъде в сила и забраната за придвижване между 20-те области  на страната, освен по работа и здравословни или други неотложни причини.

Сегашните мерки срещу Covid-19, който изтичаха на 6 януари, когато е последният ден от коледните и новогодишни празници, се заменят от нови правила, които влизат в сила от 7-и до 15-и този месец. След това, съобразно коефициента на разпространение на заразата, правителството ще излезе с нов декрет.

След дълги дебати правителството реши мерките от 7-ми до 15 януари да се тълкуват като мост към следващия декрет.

Дотогава остава забраната да се пътува между областите. Без този уикенд, магазини и заведения ще работят до 18 часа , вечерният час остава от 22 до 5 часа сутринта.

Да се излиза от къщи ще става пак с декларация и по уважителна причина. Може да се ходи на гости, но не повече от двама души с до две деца до 14 годишна възраст.

Учениците от гимназиалния курс ще се завърнат в училище не както бе предвидено в четвъртък, а от 11 януари, тъй като надделя натискът на областни управители и на  Демократическата партия в правителството.

Така в област Кампания дистанционното обучение ще продължи до 25 януари, а  в областите Венето, Фриули-Венеция Джулия и Марке – до края на този месец.

До момента срещу Covid-19 са ваксинирани близо 180 000 души, голямата част от които медицински персонал.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече