Йорданов : България е в зона на политическа ненормалност

0


Много простотии станаха в българската политика, а за съжаление – и в европейската през последните години. Това коментира по БНТ евродепутатът от ГЕРБ-СДС/ЕНП Александър Йорданов.

Отминалият мандат на Европейския парламент беше изпълнен с много предизвикателства – както за депутатите, така и за гражданите, посочи Йорданов. Сред тях: Брекзит, пандемията от коронавирус, войната в Украйна и активирането на терористични групи в Близкия изток.

Зелената сделка се оказа голям проблем и трябва да бъде променена така, че да не тежи на живота на хората, смята Йорданов.

„ЕНП подкрепя зелената сделка, но тя трябва да даде шанс на икономиката да се съхрани и развива“.
Политиката на разширяването на ЕС засяга България най-вече заради преговорите за приемането на Северна Македония, посочи евродепутатът. Той е скептичен, че властите в Скопие ще променят конституцията на страната и ще впишат българите в нея.

„Съдейки от изявленията които правят македонските политици, защото те градят своята предизборна кампания изцяло на антибългарска основа“, уточни Йорданов.

България е влязла в зона на политическа ненормалност след протестите през 2020 г. и все още не можем да излезем от нея, смята Александър Йорданов

„Истината е, че в Европа когато една партия спечели изборите, тези, които са ги загубили, дават възможност тя да състави правителство или коалиционен кабинет. Няма такива глупости като ротации, сглобка и т.н. Има изключения, но не трябва да се водим по изключенията, а по демократичните правила“.
Йорданов е твърдо „за“ ГЕРБ и СДС отново да се явят заедно на евровота. На въпроса ще се кандидатира ли за нов мандат като евродепутат или пък в националния парламент, отговори: „Това ще реши моята политическа сила – СДС, заедно с ГЕРБ. Мисля, че все още мога да работя“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече