Кабинетът отпусна още 1,6 млн. лв. за безплатна почивка на 7 547 ученици

0

Правителството отпусна още 1 667 200 лв. за 7547 ученици, които заминават на лятна почивка по Националната програма „Отново заедно“. Придружават ги 769 учители или други педагогически специалисти.

Финансирането се разпределя между 265 училища – 233 общински и 32 държавни. Пътуванията им са одобрени преди 17 август ., когато заради влошаващата се епидемична обстановка Министерството на образованието и науката спря приемането на нови заявки за безплатен лагер.

Средствата за общинските училища се отпускат по бюджетите на общините, а за държавните – по бюджетите на съответните министерства. За всеки участник в пътуването е осигурен шестдневен туристически пакет в размер на 500 лв. Офертата включва настаняване с 5 нощувки, храна, транспорт, застраховка и допълнителни дейности.

Това е петото финансиране по програмата. С четири предишни решения правителството одобри общо 7 196 350 лв. за 16 417 ученици, които са придружавани от 1719 ръководители.

Целта на програмата е да насърчи възстановяването на комуникацията между учениците и да преодолее изоставането в социализацията им заради неприсъственото обучение през последните две учебни години. Очаква се тя да помогне също за обогатяване на културата на децата и да стимулира тяхната физическа активност.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече