Какво трябва да имате предвид, преди да закупите смартфон онлайн

0

Когато искате да закупите нов смартфон, цената е основно съображение. Важно е да плащате за това, от което се нуждаете, вместо да плащате твърде много за устройство, което може да не използвате много често. Един скъп телефон може да има по-добри характеристики, но може да не предоставя толкова предимства, колкото се надявате. Всеки онлайн магазин за телефони организира промоции, затова ги следете редовно. 

Процесор

Процесорът е един от най-важните фактори в смартфона. Помага за извършване на няколко задачи едновременно, по-бърза обработка на данни и по-продължителна работа. Докато нестандартният процесор може да работи добре днес, той няма да може да работи с максимална производителност след две години. Производителността на процесора зависи от операционната система, потребителския интерфейс и инсталирания на него софтуер. Следователно, най-доброто нещо, което трябва да направите, е да изберете процесора въз основа на употребата. Ако смятате да използвате смартфона си основно за редактиране на снимки онлайн и игри, имате нужда от процесор Qualcomm Snapdragon. Ако планирате да го използвате за леки задачи, процесорът MediaTek е добре.

Когато избирате процесор, трябва да проверите неговата скорост и качество. По-бързият процесор означава по-малко закъснения при игрите и ще имате предимство пред опонентите си, ако имате по-висока скорост на обработка. Ако планирате да инсталирате приложения на вашия смартфон, уверете се, че имате достатъчно памет. Ако купите телефон с по-малко памет, ще трябва да изтриете снимки или да премахнете програми, за да освободите място.

Дисплей

Когато купувате смартфон онлайн, помислете за дисплея. Дисплеите на смартфоните стават все по-големи през годините, разширявайки границите на това, което се счита за приемливо за мобилно устройство. Един фаблет, например, може да има дисплей с размер до 6,9 инча. 

Операционна система

Има няколко неща, които трябва да имате предвид, преди да купите смартфон. Независимо дали искате най-новата версия на Android или iOS, трябва да имате предвид операционната система. IPhone, например, е известен със своята лесна употреба и чиста интеграция с други продукти на Apple, но може да не е съвместим с всички приложения на пазара. За да разберете дали операционната система, която обмисляте, е съвместима с текущия ви телефон, трябва да се обадите на производителя или доставчика на услуги. Информацията за контакт с тях обикновено се намира на сметката или на самото устройство.

Операционната система, която използва вашия мобилен телефон, ще направи голяма разлика в качеството на вашето изживяване. Ето защо е важно да знаете какви операционни системи са налични, преди да купите. По този начин ще можете да получите най-новите приложения и технологии. Android и IOS са две от най-популярните мобилни операционни системи. Всеки от тях предлага своите предимства. iOS обикновено има най-актуалните налични приложения. Android, от друга страна, позволява повече персонализиране и функции.

Цена

Цените на смартфоните варират значително между различните търговци на дребно. Докато производителите продават своите телефони на препоръчителни цени на дребно, трети страни могат да предложат отстъпки въз основа на наличността на склад или възрастта на модела. За да намерят най-добрата сделка, купувачите трябва да използват няколко инструмента за сравняване на цени като Google Shopping. 

Марки

Когато става въпрос за закупуване на нов смартфон, дизайнът и качеството на изработка са най-важните фактори, които трябва да имате предвид. Дизайнът и качеството на изработка се подобриха драстично през последните няколко години при смартфони от всички ценови групи. Всеки път, когато се появи нова марка, тя се опитва да накара дизайна си да изпъкне и да се разграничи от останалите. В наши дни марки като Oppo и Xiaomi създават някои наистина красиви дизайни. Важно е обаче да се търсят и други качества.

Какво да обмислим относно покупката?

Несъмнено, в днешно време пазаруването онлайн е много по-удобно и лесно, отколкото да обикаляте по магазините. Що се отнася до покупката на смартфон онлайн, трябва да сте много внимателни, тъй като става въпрос за по-големи суми от лев или два. 

На първо място, проучете добре онлайн магазина, от който смятате да пазарувате. Например, Mobile Point са сред най-коментираните магазини за телефони в България. В своите отзиви клиентите споделят за отлично потребителско изживяване, качествени продукти и достъпни цени.

Уверете се, че избраният магазин предлага оригинални мобилни телефони, а не реплики, както и гаранция и ремонт.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече