Как да намерите най-добрите сделки за смартфони

0

Докато търсите нов смартфон, е важно да разгледате и сравните всички възможни оферти. Първоначално, вижте офертите на мобилните оператори. Много от основните оператори, предлагат редовни промоции. Най-добрите оферти обаче идват веднага след пускането на нов телефон. Например, новият iPhone често излиза през септември, а най-новите телефони на Samsung излизат през март или април. По този начин можете да си купите нов телефон за много по-малко, отколкото бихте трябвало да платите, ако купувате същото устройство директно от операторите. Друг вариант е да потърсите онлайн за сайт за евтини телефони.

Отключени телефони

Отключените смартфони предлагат различни предимства, но най-голямата е свободата да избирате всеки модел без риск от дългосрочен договор. Те могат също да се използват от повече от един човек и да се възползват от по-ниски тарифи от операторите. Има редица начини да намерите отключени телефони в различни онлайн магазини, както и при търговци на дребно. Един от най-предпочитаните магазини за телефони в България е Mobile Point, който разполага и с физически, и с онлайн магазин.

Освен онлайн магазини, можете също да посетите сайтове за онлайн търгове, за да намерите реновирани или използвани смартфони на най-ниската цена.

Сайтове за колективно пазаруване и за обяви

Интернет предлага много възможности и това важни в пълна сила и за мобилните телефони. Не забравяйте да проверите сайтове за колективно пазаруване, където може да намерите ваучери, промоции или кодове за отстъпка на редица смартфони.

Добра идея е да погледнете и сайтове за обяви, където можете да намерите както втора употреба телефони, така и съвсем нови. Има случаи, в които новият телефон е подарен на продавача, или пък не му е удобен, затова го продава без дори да е ползван. В други случаи, телефони втора употреба се продават реновирани или внимателно използвани, без видими белези от употреба.

Телефони с нарушена опаковка

Много магазини за техника – и физически, и онлайн, предлагат разопаковани по една или друга причина телефони. Търговският вид може да е нарушен при доставка и транспорт, може телефонът да е разопакован и върнат от клиент, тъй като не отговаря на изискванията им. В много случаи, магазините разпродават и мострите си. Единствената разлика на тези телефони от новите е, че са извън фабричната опаковка, но това по никакъв начин не пречи на работата им.

Празнични промоции

Купуването на нов телефон е все пак някаква инвестиция и намирането на най-добрите празнични промоции за смартфони може да ви спести много пари. Но с многобройните оферти на пазара може да е трудно да се намерят най-добрите оферти. Най-добрият начин да намерите най-добрите сделки е да сравните цените от различни доставчици. Например iPhone на Apple са сред най-популярните мобилни телефони, но рядко получават промоции. През повечето време тези промоции се случват само когато се представят нови модели на iPhone.

Има няколко момента в годината обаче, когато със сигурност ще намерите страхотни оферти. Единият от тях е Черния петък, който обикновено е последната седмица на месец ноември. Трябва обаче да имате предвид, че не е достатъчно да гледате само процента отстъпка. Започнете да следите избрания магазин около месец преди Черния петък, за да видите цените им. След това, на самия ден, сравнете основната цена, не намалената, за да се уверите, че отстъпката е реална.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече