Калина Константинова дава казуса с пощите на прокуратурата

0

Агенцията „Държавна финансова инспекция“ е открила над 30 нарушения в управлението на „Български пощи“ ЕАД. Докладът ще бъде готов до края на юни – в това увери заместник министър-председdтeлят по ефективното управление Калина Константинова по време на парламентарния контрол. 

Уволненото ръководство на „Български пощи“ не е освободено от отговорност. Целта на новото ръководство на държавното предприятие е пълна стабилизация и превръщането му в единен център за административно обслужване. Калина

Константинова обясни, че няма притеснение за изплащането на заплатите на служителите в българските пощи.

„Последната преоценка на имотите е направена през 2001 г. преди повече от 20 г. И оттогава не са актуализирани цените спрямо пазарните стойности на имотите. Това от една страна е довело до ощетяване на бюджета от гледна точка на дължими данъци.

Базата в центъра на Пампорово е отдадена за 86 стотинки на квадратен метър или 2 лв. на стая във висок сезон. Това, което е в моите правомощия, е да сезирам съответните органи, да направят дължимото и възможното по закон, така че виновните лица за състоянието на „Български пощи“ към момента да понесат своята отговорност“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече