Калоян Методиев: Служебният кабинет е конструиран като корупционен орган, който да краде

0

БСП е желан партньор от всички групи заради диалогичността си. Единствените нежелани от всички са „Възраждане“. Списъкът „Магнитски“ може да е лепило, а не разделителна линия между ПП и ГЕРБ. Те нямат особено големи различия.

Това заяви пред NOVA политологът Калоян Методиев.

„Служебното правителство е конструирано като корупционен орган, който да краде. Август и септември се занимаваха с изчегъртване на държавната администрация. ДФ „Земеделие“ в Пловдив на 13 септември разтрогва договор до 2025 г. за 5,30 евро на кв. метър и сключва договор до 2030 г. за 8,30 евро на квадратен метър с фирма, която е създадена току-що. Фотосесия на директора на „Ел Би Булгарикум“ Николай Маринов е струвала 9000 лева“, разкри Методиев. 

Относно споровете покрай премахването на Паметника на Съветската армия той открои две групи.

„Принципната – ДСБ, СДС и БСП, както и безпринципната – на ГЕРБ и Борисов по-специално.

Имаше цялата власт и не направи никаква стъпка, за да премахне монумента. Използва се ситуацията за предизборна цел, за да се откъснат няколко гласа от ДБ. Към ГЕРБ се причисляват и „Възраждане“, които ескалират, твърдейки, че ще се стигне до гражданска война“, коментира той.

И потвърди, че ще гласува на хартия. 

По думите му ПП и ГЕРБ се замерят с компромати.

„Не се знае как ще се разместят местата на партиите, така че е трудно да се прогнозира. Паметникът може да мобилизира нови групи за гласуване. Скептичен съм колко от изкуствените проекти ще влязат – те или са свързани с Дубай, или с президента. Те са част от разкалването на терена. Ако първият мандат се провали, не се знае дали вторият и третият няма да се получат“, смята Методиев. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече