Камерите на Борис Дали не заснели масовото рязане на гуми в Бобов дол

0

След като ги смени, поп-фолк изпълнителят запраши за Пловдив да цеди био сок

Въпреки наличието на камери пред блока на поп – фолк фурията Борис Дали не е заснет извършителят, който надупчи гумите на 31 автомобила, сред които и този на изпълнителя.

„Аз имам камера на блока, но как по закона на Мърфи се е случило, че те работят, но устройство не е записало извършителя. Идваше ми да изхвърля телевизора през прозореца“, обясни пред наш екип бобовдолецът. Самият той става обект на посегателството, две от гумите на Делибалтов са срязани. Други 60 също нарязани.

„На мен самият са срязани две гуми. Веднага ги смених, защото няма как да пътувам. За всички си беше проблем. Вече зная, че има задържан по случая“, коментира още Борис Дали. По негови думи за всеки един от потърпевшите щетата е голяма. „На тези времена няма как да е. Някои казват ти имаш скъпа кола не е проблем, но не е така. За всеки е скъпо – и за тези с евтините коли, и за тези със скъпите. Ако сметнете 60 гуми по 200 лв., можете да прецените какво е направил този лигльо“, обясни поп-фолк изпълнителят, който открихме по време на път към Пловдив.

По данни от пресцентъра на ОДМВР – Кюстендил, служители на РУ – Бобов дол са задържали 35-годишен местен жител, за когото са установени данни, че е съпричастен към извършеното престъпление.

Часове, след като автомобила на Борис Делибалтов стана обект на посегателство, той поправи щетата и запраши с негов приятел към Пловдив, където закара производното от него количество ябълки за производството на био сок. „Аз имам голяма ябълкова градина и от този сезон се заехме с производството на натурален сок от ябълка без консерванти и без добавки. Каквото пусне сок от ябълките, това го запечатване. В Пловдив има такава специална машина за изстискване на сок, който се води студено пресован. Веднага се запечатва и наистина е уникален“, разказа пред наш екип певецът.

От години той не скрива страстта си към овощарството. Казва, че вече разполага с 5 тона ябълки, а овощната му градина е от около 20 декара.

По соковете се запалил, след като през миналата година нямало къде да съхранява произведената си продукция. „Просто имам голямо количество ябълки. През годините ги оставях в кашони, давах и на приятели, но след време те ставаха сухи. Така тази година се заехме със соковете. На който съм дал от тях, всеки казва, че са нереално вкусни. Наистина е нереално, защото е истинско. Няма общо с тези натуралните от магазините“, категоричен е фолк-изпълнителят.

За овошките си той казва, че не използва химикали при пръскането, за това и продукцията му е екологично чиста.

За соковете си Борис Дали вече има готова концепция – дизайн на кутията, но все още се колебае за името. „Няма да имам големи количества за търговската мрежа. Вече опаковката е ясно – тя ще бъде от 3 литра с канелка. Само името ни е трудно, но с един приятел ни се въртят едни странни имена“, обяснява с усмивка Делибалтов.

Той е категоричен, че овощарството няма нищо общо с пандемията, а е просто страст. Дори в двора си отглежда над 200 лешника, които тепърва започват да раждат. Страст са му и пчелните кошери, като продукцията използва предимно за семейство и приятели. „Вижте, аз лично не съм имал участие от месец септември в Монтанско. Извадих си зелен сертификат, тъй като съм го преболедувал, но сега покани за участие нямам. Повсеместен е проблемът за заведения, за музиканти, за актьори, просто никой не ни обръща внимание. Няма файда да ни кани някой, защото заведенията работят с минимален капацитет клиенти, повече са наплашени“, обяснява още Борис Дали.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече