Капризите на времето: Зимата идва след вторник!

0

З имата идва след вторник. Тогава температурите ще паднат и ще застудее, съобщи за „Телеграф“ климатологът Симеон Матев. По думите му ще завали и сняг, но няма да се наложи да ринем преспи. От вторник следобед в някои части на страната дъждът ще премине в сняг, а от сряда и в по-голямата част от България. Матев изтъкна, че въпреки това не се очаква дебела покривка.

Топло

Топло за сезона с високи температури, нехарактерни за зимата, ще бъде днес, утре и в понеделник. По думите на Матев времето ще остане динамично и през уикенда. Постепенно температурите ще падат, като тенденцията е да се нормализират за сезона. До неделя ще е облачно с условия за превалявания от дъжд – на запад в събота и на изток в неделя. Сняг ще падне само в планините над 1300 метра. Матев допълни, че валежите на повечето места ще са слаби с големи прекъсвания.

Облачно

През цялата предстояща седмица ще е предимно облачно. Във вторник вятърът вече няма да е южен. Ще стане източен, после и североизточен. Ще застудее, ще вали на юг. Късно през деня във вторник дъждът ще преминава в сняг. В сряда живакът ще падне в цялата страна и снежинки ще прехвърчат навсякъде у нас. Няма да вали сняг единствено по Черноморието на юг, в крайните южни райони, по долните течения на Струма, Марица и Тунджа.

Втората половина на седмицата ще е студено. Термометрите ще паднат до минус 7 градуса, а следобед максималните температури ще са до плюс 3-4.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече