Каримански за ресторантьорите: Има 70 млн. лв заделени за помощ за туризма

0

„Имаме актуализация на бюджета и на НЗОК, както и на държавното обществено осигуряване. Това е добър знак, хората да са малко по-спокойни, да има нормални избори и стабилно управление.“ Това коментира Любомир Каримански от ИТН, председател на бюджетната комисия, в ефира на Нова.

„За бизнеса има други мерки – 80/20 за самоосигуряващите се. Имаме заделени пари за бизнеса, правителството ще прецени в коя точно мярка ще даде пари на бизнеса. Има пари за превозвачите, за транспортните фирми. Ние имаме една мярка, в която близо 70 млн. са заделени за туризъм, като вътре са ресторантите и заведенията за развлечения. Никога не е достатъчно, но това е, което  държавата може да се справи за следващите 3 месеца“, обяви Каримански. 

Актуализацията на бюджета е доста по агрегирана, вероятно това са много по детайлни отношения между фирмите и вложители на обществените поръчки, смята още той. 

Това с повишаването на пенсиите е максималното, което може държавата да си позволи, каза Каримански. 

В момента в България не е направено достатъчно, за да бъде оптимизиран разходът в публичния сектор. Не е направено максималното в приходната част, коментира още той. 

По въпроса за пенсиите, той категорично заяви, че чрез затягане на контрола може да се намерят 2 млрд за пенсии. 120 лева е добавка, тя не е в структурата на пенсията, обясни депутатът от ИТН.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече