Кирил Петков ще оглави националния съвет по антикорупция

0

Правителството определи министър-председателят Кирил Петков за председател на Националния съвет по антикорупционни политики, стана известно след заседанието на кабинета.

Досега този орган, създаден през 2015 година, чиято цел е да осъществява съвещателни, координационни и контролни функции по отношение на разработването и изпълнението на политиките в областта на превенцията и противодействието на корупцията, се ръководеше от вицепремиер.

„Оглавяването му от премиера демонстрира неговата политическа воля, както и на целия кабинет, решително да се работи за подобряване на борбата с корупцията, включително. чрез реформиране и ревизиране на действащите политики, национални стратегии, които не са променяни от поне две години“, заяви след заседанието на правителството началникът на кабинета на министър-председателя Лена Бориславова.

В работата на съвета ще се включат представители на Министерството на електронното управление, Министерството на енергетиката, както и вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече