Китай ще забранява караоке песни

0

Китай ще забрани караоке песни, за които сметне, че „застрашават националната сигурност“ в опит на държавните контролни органи за по-добро наблюдение на популярните зали за караоке, предаде АФП.

Министерството на културата и туризма обяви, че прави черен списък от забранени песни с „незаконно съдържание“, което застрашава националната сигурност и единство, подстрекава етническа омраза или популяризира култове, хазарт и престъпления.

Китай редовно отстранява песни, смятани за „политически некоректни“ от местните музикални стрийминг услуги, отбелязва АФП.

Министерството не обясни в съобщението си как песни могат да застрашат националната сигурност, нито разкри съдържанието на черния списък.

Новите правила, които влизат в сила от 1 октомври изискват от доставчиците на караоке съдържание да извършат одит на каталозите си.

Освен това министерството може да създаде група от експерти на централно ниво за преглед на песните.

„Тъй като има почти 50 000 караоке и други обекти за забавления в цялата страна, контролът и прилагането на закона е трудно“, казал пред официалната китайска агенция Синхуа служител на министерството, пожелал анонимност.

„Обичайната библиотека на система в караоке зала може да има 100 000 песни и може да се окаже трудно за операторите им да идентифицират незаконните песни“, добавил той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече