Кметът на София провери полагането на маркировка около катедралата „Алаксендър Невски“

0

Кметът на София Васил Терзиев провери полагането на маркировка на площад „Св. Александър Невски“ след сигнал за некачествено изпълнение. Това съобщи той в профила си във „Фейсбук“. В публикацията Терзиев отбелязва, че е инспектирал района и на място се е срещнал с изпълнителния директор на „Трейс Груп Холд“ АД и с ръководителя на обект Централна градска част – Зона 4. 

На срещата са присъствали и представители на строителния надзор и на направление „Обществено строителство“ в Столичната община.

„На място установих, че маркировката е положена върху кални и прашни участъци и може да бъде изтрита с едно движение. От компанията ме увериха, че поемат ангажимент да отстранят и коригират забележките“, пише в публикацията си кметът на София.

При проверката Васил Терзиев установява още, че линията за незрящи завършва в паркинга. Това, според него, е недопустимо и може да бъде направено изрядно, щом в други градове в Европа е възможно.

При започването на проекта през 2017 г. не са направени опитни участъци на обекта, каквито са добрите европейски практики, посочва още Васил Терзиев. Той отбелязва, че един от приоритетите му е качественото изпълнение на ремонтите в София и от първия път. 

За некачественото полагане на маркировката на площад „Св. Александър Невски“ сигнализира и лидерът на „Има такъв народ“ – Слави Трифонов.  

„Това е специална техника, полагане на маркировка върху кал. Нововъведение, за пръв път в България и света“, написа той във фейсбук.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече