Кои мерки се затягат в София (Заповед на РЗИ)

0

От утре – 12 март, в София се въвеждат временни противоепидемичните мерки. Това се налага заради покачване заболеваемостта от COVID-19 и достигната 14-дневна заболеваемост над 400 на 100 000 население на територията на София-град, информира Столичната РЗИ. 

От заповед на регионалната здравна инспекция става ясно, че се преустановяват присъствените учебни занятия в училищата за учениците от пети до дванадесети клас, както и в университетите.

Малолетни и непълнолетни могат да посещават търговските центрове, включително такива тип МОЛ, само ако са придружени от пълнолетно лице.

Носенето на защитни маски за лице в закрити обществени места е задължително. Изключение се допуска за клиентите в местата за хранене и питейнитезаведения, спортуващите на открито и закрито и др. 

Посещенията в заведения за хранене и развлечения, с изключение на дискотеки, бар-клубове, пиано-барове, бар-вариете и нощни барове, се допускат при използване на не повече от 50% от капацитета им и осигуряване на физическа дистанция от 1.5 м. Не се допускат повече от 6 човека на една маса. Задължително носене на защитни маски от персонала на заведенията и при ограничено работно време в границите между 6.00 и 22.00 часа. През останалите часове на денонощието се допускат само доставки по домовете. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече