Комитова: Кой е този Велико Желев? Продавач на камъни?

0

„Български възход“ предлага Закон за ВиК, в който всеки гражданин да се предлагат 3 кубически метра вода на цена по себестойност. По учебниците пише, че те са достатъчни да съществуваме, да готвим, да перем и да се къпем на месец. Има 150 000 граждани с проблем с подаването на питейната вода, затова предлагаме този закон. В момента цената на водата е потисната от КЕВР, всички плащат евтина вода. Затова искаме да има диференцирана цена. Същото трябва да се предложи и при цената на тока. Това каза Виолета Комитова от „Български възход“ за „Офанзива“.

Тя отрече да познава Велико Желев. „Заварих договори по инхаус, сключени от ГЕРБ за АМ „Хемус“ с него. Той се явява продавач на камъни и материали за строителство на държавата, наемодател на техника и живи хора. Не е изпълнител на лота“, обясни тя. И допълни, че смислено и национално отговорно правителство трябва да се заеме с инфлацията и несигурността заради войната и енергийната криза.

По думите ѝ преди всяко плащане за пътна инфраструктура трябва да се правят проверки. „Вижда се надменно отношение на проверяваните. 7 сантиметра асфалт минус 7 сантиметра асфалт е равно на корупция по пътищата. Поръчките инхаус означават да дадем на 10 фирми по 100 млн. по наш избор без никакъв конкурс, каквото е направено за „Хемус“. Това не е пазарна икономика или елиминира смисъла за обществени поръчки. По-добре да го отменим и всичко да бъде инхаус“, заяви Комитова. 

Според нея е нужно жестоко преследване на спекулата, преследване на картелите, както и засилване на контрола от страна на КЗК и Икономическа полиция. „В енергетиката трябва да има изземване на свръхпечалби и преразпределение, както и допълнително производство в малки и средни предприятия, повече социални помощи и преструктуриране на държавни разходи“, смята тя. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече