Конгресът на ПЕС избра Никола Шмит за кандидат на левицата за председател на ЕК

0

Комисарят по социалните права и работните места Никола Шмит беше избран за кандидат на Партията на европейските социалисти (ПЕС) за председател на Европейската комисия. Това стана по време на конгрес на ПЕС в Рим. В реч пред делегатите той се изказа в подкрепа на Украйна, призова за намиране на мирно решение на конфликта в Газа и се обяви за по-социална Европа:

„Ние, социалдемократите, ще продължим да се борим за всички граждани, нашите граждани, които заслужават качествени работни места. Ние сме движението, което ще се бори срещу несигурността, за работата и живота на младите хора. Ще предложим социална защита и сигурни работни места без изключение“.

Българските евродепутати и представителите на БСП подкрепиха Никола Шмит.

Именно Никола Шмит – еврокомисарят за работните места и социалните права, може да се справи с тази задача, посочи Сергей Станишев:

„Всичко това, което се случва, изисква като приоритет силна социална политика, така че всеки човек да се чувства защитен, а не изхвърлен зад борда. Никола Шмит е човекът, който винаги е отстоявал социалните права на работещите хора в България, Швеция, Италия и в цяла Европа. Сега е много важно да защитим социалния характер на Европа“.

Кристиан Вигенин също коментира избора на Никола Шмит за кандидат на ПЕС за председател на ЕК:

„Това е един от най-успешните еврокомисари, едно наистина разпознаваемо лице на европейската социалдемокрация. На Европа, която има нужда от промяна, има нужда от справедливост, има нужда от това да бъде по-социална, по-близо до хората, е нужен именно сега такъв председател на Европейската комисия“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече