Контрольорите в София пак ще продават билети

0

Бонус за феновете на безплатния градски транспорт – от Комисията по транспорта в Столичния общински съвет (СОС) ще предложат контрольорите в градския транспорт отново да продават билети, без да санкционират пътниците, съобщава Нова телевизия. Така шансът да платиш талончето се свежда до минимум, при това без риск от глоба.

Тази кризисна мярка беше в сила до началото на новата година, а от 4 януари беше подновено налагането на глоби за пътници без билет

Според зам.-председателят на транспортната комисия в СОС Зафир Зарков, пътниците не бива да бъдат глобявани, докато бъде задействана новата електронна система:

„Защото всички тези мерки бяха въведени в резултат именно на необичайната ситуация, в която живеем вече повече от година. И тази дискусия, разбира се, може да предстои на следващото заседание на Общинския съвет. Но най-важното е във вторник, когато Центърът за градска мобилност ще даде цялостната информация, да начертаем ясния план и да намерим най-бързото и адекватно решение за така създалата се ситуация“, коментира Зарков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече