Копейкин: Чакаме третия мандат, има шанс да стане

0

„Показахме, че заедно можем да обуздаем амбициите на ДПС. Вчера заедно го направихме – всички политически партии, които по време на кампанията говорихме, че трябва да бъдат държани извън управлението ГЕРБ и ДПС“, това заяви лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Ако тези партии защитят своите позиции и в парламента, въобще не е невъзможно да има правителство с третия мандат“, заяви той в сутрешния блок на Нова телевизия.

„Никога не сме били изолирани. Нямаше парламент в последните три народни събрания, в които да не са търсени разговори с нас. Ние сме били търсени за подкрепа, включително от ПП, когато управляваха 2022 г.“, подчерта Костадинов.

Според него възможността за правителство с третия мандат е трудно осъществима, но не невъзможна.

По отношение на това на кого президентът Румен Радев ще връчи третия мандат Костадинов изтъкна, че „Възраждане“ е единствената опозиционна партия, която не е участвала в управление и стои „абсолютно монолитна“.

„Със Слави Трифонов нямам контакт. За ИТН и БСП важи какво разбират те под експертен кабинет“, заяви Костадинов.

„Ако разбират обединение на тези пет политически формации – без ГЕРБ и ДПС, няма никакъв проблем да седнем и да разговаряме на базата на нашите принципи и приоритети, които сме защитавали по време на кампанията“, обясни той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече