Копринка Червенкова: Морфов е много талантлив човек, но и много талантлив скандалджия

0

Връщането на Александър Морфов в Народния театър не беше съпроводено с всенародни тържества. След това се случи скандалът с Велислава Кръстева. Сашо е много талантлив човек, но и много талантлив скандалджия. След този скандал се завъртя около фигурата Морфов. Най-неочаквано той откри свой съюзник – в лицето на министъра на културата Велислав Минеков. Ако той беше останал министър и в този служебен кабинет, сигурна съм, че щеше да уволни директора на Народния театър„. 

Това коментира пред БНР Копринка Червенкова, дългогодишен главен редактор на вестник „Култура“, след поредния скандал около Народния театър. 

Във фейсбук профила на Тома Биков от ГЕРБ беше публикувано видео, в което режисьорът Александър Морфов нарича актьора Евгени Будинов „герберски боклук“ и обяснява, че Будинов е отстранен от представлението „Хъшове“, на което Морфов е режисьор, заради политическите му пристрастия. 

Според Червенкова на Морфов „не му е излязъл пасиансът“ заради намесата на артисти от Народния, които са отказали да се съобразят с неговите капризи. В предаването „12+3“ журналистът допълни: 

„Въпросното видео е заснето от някое от момчетата на Морфов, от някой от неговите хъшове, след което с неговото съгласие то е пуснато. Трябва да се движи скандалът. Морфов няма интерес от замрял скандал. Това видео беше пуснато с благословията му… Тук скандалът се превръща в политическа дискриминация. И сега не може да се говори за махане на директора, а за уволнение на самия Морфов. Което е пак скандал. Пак ще се говори, че националното богатство Морфов е махнато от Народния театър. Морфов страшно обича себе си, и с право, но с цялата тази история обслужва суетата си. Той обича да живее в скандали“. 

По думите й новият служебен министър на културата ще умиротвори ситуацията

Интервюто на Снежана Иванова с Копринка Червенкова в предаването „12+3“ можете да чуете в звуковия файл. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече