Корнелия и Янев обсъдиха бюджета

0

Между първо и второ четене на бюджета трябва да постигнем съгласие за разумни промени, така че при удължаване на действието му за следващата година да има гаранции, че няма да се стигне до финансови затруднения. За това призова лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на срещата с депутати от „Български възход“ на тема „Бюджет“, цитирана от БНР. 

Приоритет за левицата обаче остава повишаването на доходите.

„Абсолютно вярно е, че щеше да е добре да вървят паралелно разговорите за съставяне на трайно и стабилно мнозинство, защото виждате, че тези плаващи мнозинства са изключително опасни какво ще се приеме в крайна сметка. Но както виждате, тези разговори не вървят успешно.

Така че хубаво е да се водят разговори за правителство, но позволете да изразим своите опасения, че докато ги има тези политически противоречия и сблъсъци, губим време за бюджета, а вече сме средата на ноември. Не можем да си позволим да оставим хората през зимата в това състояние, което е сега, както са сега нещата“, каза Корнелия Нинова.

От своя страна лидерът на „Български възход“ Стефан Янев настоя за системен подход, така че промените да са балансирани.

„Нещата според мен трябва да вървят паралелно – от една страна да се говори за съставяне на мнозинство, което да подкрепи правителство, което да бъде в състояние чрез закона за държавния бюджет да осигури работата в системен порядък, защото е много важно да намерим баланса – тези потенциално увеличени социални разходи да не бъдат за сметка на нови заеми.

Не, не казвам, че някой залита, но е възможно да се получи залитане и след това да е евентуално трудно за следващото правителство и следващия парламент да търси начин как да компенсира възможни такива грешки“, посочи от своя страна Стефан Янев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече