Кредит до заплата без лихва твърде добро ли е, за да е истина?

0

Заемите до заплата често се рекламират като бързо и лесно решение на краткосрочни финансови проблеми. Концепцията е изкушаваща: вземете назаем малка сума пари, за да покриете неочакван разход и го изплатете със следващата си заплата. Традиционните заеми до заплата обаче идват с изключително високи лихвени проценти и такси, което ги прави рискован и скъп вариант.

Но какво ще стане, ако съществува такова нещо като кредит до заплата без лихва? Именно това предлага Фератум България.

Възходът на безлихвените заеми до заплата

Фератум предлага безлихвен кредит до заплата, който е насочен към нови кредитополучатели. Този кредит се предлага с кратък период на изплащане, често около 30 дни, точно докато получите следващата си заплата. Ако изплатите заема навреме, няма да ви бъде начислена лихва.

Ето кои са предимствата на кредит до заплата без лихва

 • Без лихва: Това е най-голямото предимство. Връщате само сумата, която сте взели назаем, спестявайки ви пари в сравнение с традиционните заеми до заплата.
 • Бързо одобрение: Процесът на кандидатстване често е рационализиран и можете да получите средствата бързо.
 • Подобрен кредитен рейтинг: Извършването на навременни плащания може потенциално да помогне за изграждането на вашия кредитен рейтинг.

Потенциални недостатъци

Въпреки че тези безлихвени заеми предлагат предимства, има и някои потенциални недостатъци:

 • Кратки срокове за погасяване: Може да имате само няколко седмици, за да изплатите заема, което може да бъде предизвикателство, ако сте изправени пред ограничен бюджет.
 • Не за всеки: Тези заеми обикновено са достъпни само за нови клиенти и за по-малки суми.

Кога да се възползваме от тези кредити?

Безлихвените заеми до заплата могат да бъдат примамливо решение, но идват с ограничения. Ето някои конкретни случаи, при които безлихвен кредит до заплата може да бъде добър вариант:

1. Наистина неочакван разход

 • Били сте засегнати от малък, неочакван разход, който абсолютно не можете да избегнете, като ремонт на кола или медицинска сметка.
 • Знаете, че ще имате достатъчно пари от следващата си заплата, за да покриете сумата на заема и да живеете комфортно след погасяването.

2. Проблем с краткосрочния паричен поток

 • Изправени сте пред временна разлика в паричния поток между заплатите поради забавяне или нередовен доход.
 • Вие сте уверени, че скоро ще получите приходите (в рамките на периода на погасяване на заема), за да покриете заема, без да натоварвате бюджета си.

3. Изграждане на кредитен рейтинг

 • Искате да изградите своята кредитна история и сте изключително отговорен кредитополучател.
 • Вие разбирате важността на навременното погасяване и можете да гарантирате, че ще изплатите в кратки срокове, за да избегнете евентуални такси за закъснение, които биха могли да навредят на кредитния ви рейтинг.

Източник: https://www.ferratum.bg/

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече